Poate vi se pare ceva banal sa folositi un ciocan hidraulic iarna. Ati putea spune chiar ca nu conteaza anotimpul. Fie iarna, fie vara treaba se face la fel.
Adevarul este ca temperaturile scazute va pot cauza probleme cu piconul, daca nu tineti cont de anumite aspecte. Aflati la ce trebuie sa fiti atenti din articolul urmator.
Vremea rece afecteaza in general utilajele si accesoriile acestora, iar piconul nu face exceptie de la regula. Pericolul cel mare este uzura prematura a componentelor interne.
Cand vorbim despre un ciocan hidraulic, partea cea mai sensibila la frig o constituie garniturile. Acestea devin rigide daca piconul este rece si nu pot aparea scurgeri.
Uleiul hidraulic este, de asemenea, mai putin eficient cand este rece. Drept urmare nu va putea proteja asa cum trebuie componente precum cilindrul, supapa si pistonul.
Tocmai pentru ca uleiul hidraulic are un rol vital in buna functionare a unui ciocan hidraulic iarna, trebuie sa il verificati. Acesta ar fi primul pas de urmat iarna inainte de inceperea activitatii.
Trebuie sa vedeti daca ciocanul hidraulic are suficient ulei. Acest lucru este destul de usor de facut prin indepartarea jojei. Daca observati ca picura ulei din joja, atunci puteti sta linistiti.
Iarna, cel mai important lucru este sa nu va grabiti. Chiar daca aveti de terminat un proiect cat mai repede, asteptati pana cand piconul este incalzit.
Tot secretul este sa porniti utilajul si sa lasati uleiul hidraulic sa ajunga la o temperatura optima de functionare. Puteti sa faceti mici exercitii de incalzire, de exemplu sa ridicati bratul excavatorului si sa il coborati.
Dupa ce piconul s-a incalzit puteti sa il folositi. Insa, in prima jumatate de ora cand folositi un ciocan hidraulic iarna, este recomandat sa rulati la jumatate de turatie. Astfel veti permite adaptarea treptata a acestuia.
In mod sigur nu va doriti timpi de nefunctionare, intarzieri si bani pierduti. In consecinta, iarna este cu atat mai important sa inspectati componentele piconului si bineinteles utilajul in sine.
Verificand in mod constant daca exista crapaturi, rupturi, piese uzate, scurgeri, etc. Ideea este sa va asigurati ca piconul functioneaza eficient.
Daca constatati ca exista unele probleme cu ciocanul hidraulic si doriti sa fie examinat de specialisti, ne gasiti pe https://www.mechanicus.ro/contact/. In plus, va punem la dispozitie o gama variata de piese de schimb pentru picon, astfel incat sa reveniti cat mai repede la munca.
Trebuie sa faceti intai planul daca vreti sa depozitati un ciocan hidraulic iarna. Chiar daca nu il folositi, este important sa respectati anumite reguli pentru a evita daunele inutile.
Cel mai bine ar fi sa gasiti un loc uscat la interior, astfel se evita coroziunea. Depozitarea piconului pe verticala este foarte importanta. Daca aveti un suport il puteti folosi, daca nu incercati sa il sprijiniti de ceva solid si sa il legati cu lanturi.
De asemenea, trebuie sa eliberati presiunea hidraulica din interiorul ciocanului hidraulic, conform indicatiilor din manualul de utilizare. In final nu uitati sa il acoperiti cu o prelata.