Oricât de bine v-ați cunoaște ciocanul hidraulic, există întotdeauna mici detalii pe care le puteti scăpa din vedere. Greșelile de orice fel pot duce la scăderea performanței și chiar la posibile defecțiuni.
Pentru că ne dorim să profitați la maxim de piconul dvs., v-am pregătit un articol legat de ce e bine și ce nu e bine să faceți. Astfel, veți ști cum să acționați corect în fiecare moment.
Un mare DA pentru inspectarea ciocanului hidraulic înainte de fiecare utilizare. Indiferent cât de tare vă grăbiți, este musai să faceți acest lucru.
În acest fel, veți determina dacă există piese deteriorate, poate niste garnituri de ciocan hidraulic, și le puteți înlocui cât mai repede. Doar prin verificări constante puteți rămâne vigilent și desfășura activitățile pe șantier în siguranță.
De asemenea, ciocanul hidraulic trebuie să fie încărcat cu azot. Acest aspect este important pentru a putea funcționa în parametri normali. Dacă nivelul de azot este scăzut, piconul nu va avea forță suficientă.
Poate părea un sfat lipsit de importanță, însă statisticile arată că sunt încă multe cazuri în care ciocanul hidraulic nu este uns corespunzător. De ce este atât de grav? Pentru că lipsa lubrifierii duce la uzura prematură a componentelor.
Dacă observați că piconul are nevoie mai des să fie uns, acționați în consecință. Există anumite situații în care se poate întâmpla asta.
Atunci când folosiți ciocanul hidraulic este extrem de important să acordați atenție informațiilor din manualul de utilizare. Acest instrument trebuie atașat la utilajul potrivit pentru a fi eficient și pentru a avea o durată de viață prelungită.
De asemenea, țineți cont de toate detaliile legate de puterea hidraulica, dimensiunea utilajului, greutatea de operare, lungimea brațului, etc. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării când vine vorba de ciocanul hidraulic. Pe de o parte din motive de siguranță, iar pe de alta pentru a nu fi afectat gradul de performanță.
Poate părea firesc să începeți să spargeți un material din mijloc. Însă, trebuie să știți că această abordare este dăunătoare pentru ciocanul hidraulic, ducând la supraîncălzirea acestuia.
O variantă mult mai potrivită este să începeți operațiunea aproape de margini. În acest fel, veți fi mai productiv și în același timp veți evita să produceți defecțiuni piconului.
Am ajuns la partea legată de ceea ce nu este bine să faceți atunci când utilizați piconul. Prima pe listă este tragerea în gol, situație în care ciocanul hidraulic nu este bine fixat pe material și produce un sunet ascuțit de metal pe metal.
Acest lucru reprezintă un stres inutil pentru componentelor, cum ar fi un tirant ciocan hidraulic, un cui picon sau dispozitivele de fixare. Pentru a evita această situație, asigurați-vă că vârful piconului se află în contact cu suprafața. De asemenea, este important să existe forță de presiune pe partea superioară a instrumentului.
O regulă importantă spune că trebuie să repoziționați piconul după 15 sau cel mult 20 de secunde. Acest aspect nu trebuie neglijat, chiar dacă materialul nu este spart după trecerea acestui timp.
Ciocanul hidraulic poate părea un atașament indestructibil, ținând cont de cum își croiește drumul prin beton, asfalt sau stâncă. Realitatea este însă alta.
Nu este ușor să folosești un picon în mod eficient și să îl menții în stare bună. Cu toate acestea, respectând regulile de mai sus veți reuși. În plus, nu uitați să acționați imediat ce observați probleme de funcționare cu ciocanul hidraulic.