Ciocanul hidraulic are nevoie de presiune si de debit pentru a functiona. Insa, asta nu este tot. Aflati din articolul urmator tot ce trebuie sa stiti despre presiunea hidraulica si debitul piconului.
Un ciocan hidraulic nu poate fi eficient daca debitul este redus. Asta nu inseamna ca mai mult este neaparat mai bine. Si prea mult debit poate fi daunator, cauzand chiar deteriorarea anumitor componente ale piconului.
Debitul este cel care da viteza unui ciocan hidraulic. De aceea, este important sa se incadreze in parametrii de proiectare. Pentru a functiona la capacitate maxima, un picon are nevoie de reglaje corecte atat de debit, cat si de presiune.
Atunci cand nu sunt respectate valorile pentru debit si presiune apar probleme. Asa incepe practic distrugerea piconului, de la bucse uzate, la fisuri si defectiuni din ce in ce mai grave. In mod surprinzator, setarile incorecte reprezinta o greseala des intalnita.
Treaba este destul de simpla, piconul trebuie sa sparga anumite materiale. Pentru ca unda de soc sa treaca prin ciocanul hidraulic si sa ajunga la materialul respectiv trebuie sa existe suficienta presiune.
Valoarea exacta a presiunii hidraulice variaza in functie de fiecare model in parte. Puteti gasi informatii exacte in manualul de utilizare.
Insa, ce trebuie sa stiti este ca o lovitura corecta depinde in mare parte de operator. Acesta are abilitatea de a regla comenzile si de a adapta frecventa de lovire pentru cele mai bune rezultate.
Este cazul sa eliberati presiunea din ciocan daca aveti de gand sa il reparati. Acelasi lucru se aplica si pentru situatia in care vreti sa efectuati anumite reglaje.
Luati in considerare faptul ca unele componente ale piconului se incing destul de tare in timpul functionarii. In consecinta, este recomandat sa le manevrati cu grija si sa purtati echipament de protectie.
Pentru a elibera presiunea din ciocanul hidraulic primul pas consta in oprirea motorului utilajului purtator. Apoi, asteptati cateva minute, timp in ca va scadea presiunea uleiului din picon. In continuare va fi nevoie de inchiderea conductelor, atat de admisie cat si de iesire.
Exista anumite situatii in care cel mai bine este sa apelati la ajutor specializat. Una dintre acestea se refera la acumulatorul de presiune. Daca observati ca are nevoie de incarcare mai mult de o data pe saptamana, atunci exista o problema.
Ar trebui sa va ingrijoreze si scurgerea uleiului din acumulator. Daca apare acest semnal de alarma in timpul unei inspectii duceti ciocanul hidraulic la investigat.
Tehnicienii nostri cu experienta va pot ajuta cu orice tip de interventie. Ii gasiti pe pagina https://www.mechanicus.ro/contact/.
Informatiile de mai sus sunt importante pentru functionarea corespunzatoare a ciocanelor hidraulice. Ganditi-va doar la conditiile dure in care trebuie sa opereze picoanele, nu au nevoie de si mai multe provocari.