Ciocanul hidraulic este un instrument foarte rezistent, dar are si el parte de problemele lui. Am intocmit o lista cu cele mai frecvente intrebari legate de ciocanul hidraulic. Stim ce mult inseamna sa primesti la timp raspunsuri care te pot ajuta.
Daca va confruntati cu aceasta problema, cel mai probabil ati facut o greseala atunci cand ati instalat piconul. Este posibil sa fi instalat gresit cuplajele rapide, situatie in care ar trebui verificati conectorii si la nevoie inlocuiti.
O alta posibila cauza ce determina ciocanul hidraulic sa nu functioneze poate fi presiunea prea mare a azotului. Acesta trebuie eliberat si reincarcat. Supapa de inchidere ar trebui sa fie deschisa, daca a ramas inchisa va cauza probleme.
Daca ciocanul hidraulic s-a oprit brusc, de cele mai multe ori cauza o reprezinta un piston rupt. Pentru a fi siguri este recomandat sa demontati piconul si sa examinati interiorul.
Presiunea prea mare a azotului poate crea probleme. Daca banuiti acest lucru trebuie sa eliberati gazul si sa reincarcati.
Alte posibile variante pentru care nu bate ciocanul hidraulic sunt: debit de ulei insuficient, supapa de control blocata sau capul din spate umplut de ulei.
Principalul motiv care duce la deteriorarea pistonului este jocul excesiv al bucsei inferioare. Se recoamanda verificarea zilnica a spatiului dintre cuiul picon si bucsa inferioara, astfel incat sa se mentina in limitele recomandate de producator.
Alte motive se refera la uleiul contaminat si la lubrifierea insuficienta. Este important de stiut ca un piston nu poate fi reparat si ar trebui schimbat cat mai repede, atunci cand constatati ca este deteriorat.
Un raspuns posibil este dimensiunea nepotrivita a ciocanului hidraulic in raport cu utilajul la care este atasat. Pentru a sparge eficient un material, energia trebuie sa se transmita pe suprafata de lucru.
Insa, daca piconul este prea mare, energia se va duce in doua directii: catre suprafata de lucru si catre utilaj. In acest caz va fi nevoie de mai multe lovituri pentru a sparge materialul, iar puterea de impact va scadea.
Un ulei contaminat sau o presiune prea scazuta a azotului vor duce la acelasi rezultat. Un alt aspect important pentru a evita o putere de impact redusa este sa verificati daca ati cuplat complet cuiul picon.
Tragerea in gol se refera la faptul ca nu exista niciun material care sa primeasca forta de impact. Atunci, socul este trimis inapoi in instrument, ducand in timp la uzura acestuia.
Aceasta practica nu este recomandata deoarece afecteaza grav ciocanul hidraulic. Unele componente se pot crapa, iar capul din fata se poate rupe din cauza energiei de impact extern.
Pentru a proteja piconul si a-i extinde durata de viata, operatorul trebuie sa incerce sa-l opreasca atunci cand observa ca materialul urmeaza sa se rupa.
Pentru ca avem o experienta in domeniu de peste 15 ani. Avem o gama variata de marci si modele. Va ajutam sa alegeti ciocanul potrivit in functie de utilaj si de aplicatie.
In plus, va asiguram un raport optim calitate/pret. Un alt beneficiu pe care vi-l oferim este verificarea periodica a presiunii de azot si incarcarea cu azot a piconului pe viata, fara costuri suplimentare.
In functie de dorinta dvs. puteti achizitiona un ciocan hidraulic nou sau SH. De asemenea, va stam la dispozitie cu piese de schimb pentru picon si va putem ajuta cu orice tip de reparatie.