Un ciocan hidraulic este un instrument extrem de important, gratie versatilitatii sale, fiind utilizat pe scara larga. Atunci cand acesta nu functioneaza intregul proiect este dat peste cap.
Pentru a nu pierde timp si bani, cel mai bine este sa descoperiti din timp problemele. Cea mai simpla cale de a face asta este sa cunoasteti ce probleme frecvente pot avea picoanele.
O situatie des intalnita este aceea in care piconul functioneaza dar nu are forta. Acest lucru este destul de neplacuta pentru operatorul utilajului, care nu poate duce la capat sarcina.
Cand intalniti o astfel de problema ar trebui sa verificati presiunea azotului. Daca un ciocan hidraulic are presiunea prea scazuta, acesta nu va functiona la capacitate maxima. Verificati manualul de utilizare pentru a afla presiunea corecta a azotului.
Alte posibile cauze ce determina lipsa de forta a piconului pot fi legate de pierderea de presiune sau de o defectiune a supapei ciocanului hidraulic. Pentru remedierea acestor probleme cel mai bine ar fi sa va adresati unui service.
Echipa de tehnicieni Mechanicus va sta la dispozitie pe pagina https://www.mechanicus.ro/contact/. Va putem ajuta cu orice fel de interventie legata de ciocan hidraulic. In plus, va punem la dispozitie o gama variata de piese de schimb, originale sau aftermarket, in functie de cerintele dvs.
Daca observati ca frecventa de impact a unui ciocan hidraulic scade, primul lucru pe care ar trebui sa il verificati este uleiul hidraulic. Daca uleiul se incalzeste prea tare, adica depaseste valoarea de 82°C/180°F, pot fi afectate unele componente ale piconului.
Supraincalzirea uleiului hidraulic poate aparea ca urmare a unei defectiuni a sistemului de racire. Este recomandat sa nu mai utilizati piconul pana nu este remediata problema supraincalzirii.
De asemenea, ar putea sa existe unele scurgeri in interiorul ciocanului hidraulic. Acestea pot proveni de la oricare dintre componente. De exemplu, de la o supapa de siguranta care nu este reglata corect.
Daca vi se intampla frecvent ca unealta sa se defecteze trebuie sa investigati un pic cauzele. Una dintre variante ar putea avea legatura cu practicile de operare.
Daca operatorul depaseste timpul recomandat de 15 – 20 de secunde de spargere in acelasi loc sau nu respecta unghiul de lucru de 90°, poate provoca defectarea unui cui picon. De asemenea, lipsa de ungere afecteaza serios unealta.
O alta varianta des intalnita este alegerea gresita a cuiului picon. Exista mai multe variante de unelte, tocmai pentru a evita deteriorarea. Alegerea ar trebui facuta tinand cont de cat de dur este materialul ce trebuie spart.
Cea mai neplacuta situatie este probabil atunci cand sunteti in intarziere cu un proiect si piconul nu vrea sa porneasca. In acest caz ar trebui sa verificati conductele de presiune si de retur. Acestea ar putea fi inchise sau montate invers.
O alta varianta legata tot de conducta de presiune are legatura cu scurgerile. Este bine sa controlati instalatia si componentele hidraulice. Prea multa unsoare intre piston si cuiul picon ar putea, de asemenea, sa determine un ciocan hidraulic sa nu functioneze.