In sezonul rece, se intampla adesea sa apara scurgeri la ciocanul hidraulic JCB, mai ales daca temperaturile sunt scazute. Ca sa nu fiti luati prin surprindere trebuie sa stiti de ce apar acestea si ce este de facut.
Orice ciocan hidraulic are garnituri ce pot fi realizate din cauciuc, plastic sau poliuretan. Indiferent de material, acestea vor deveni rigide si inflexibile atunci cand piconul va fi rece.
O alta problema pleaca de la uleiul hidraulic, care nu mai are aceeasi eficienta la rece. In plus, acesta nu mai poate proteja la fel de bine componentele interne ale ciocanului hidraulic JCB deoarece isi pierde din vascozitate.
Toate cele de mai sus au un lucru in comun: un picon rece. Daca il folositi neincalzit sunt sanse mari ca garniturile sa se deterioreze si sa apara scurgeri la ciocanul hidraulic JCB.
Acum ca am identificat cauza, intrebarea fireasca este ce este de facut. La fel cum masina trebuie incalzita iarna inainte de a porni la drum, asa este nevoie sa incalziti si piconul.
Pentru a evita uzura prematura a cilindrului, pistonului si a altor componente trebuie sa respectati anumiti pasi pe timp de iarna.
In primul rand trebuie sa incalziti sistemul hidraulic al echipamentului pe care este montat ciocanul hidraulic JCB. Este foarte important ca uleiul hidraulic sa fie cald. Pentru a realiza acest lucru, incercati sa exersati functiile utilajului fara a atinge insa solul (ridicati si coborati bratul, rotiti echipamentul, etc.).
Apoi, cu motorul la jumatate de acceleratie, activati ciocanul hidraulic JCB pentru 5 secunde si opriti timp de 15 secunde. Aceasta procedura ar trebui repetata doua sau trei minute inainte de a incepe activitatea propriu-zisa, fiind de mare ajutor impotriva aparitiei unor scurgeri la ciocanul hidraulic JCB.
Dupa ce ati incheiat etapa de incalzire puteti folosi piconul asa cum o faceti de obicei. Tineti cont insa, mai ales in lunile friguroase, sa ungeti atasamentul la fiecare doua ore si sa nu insistati mai mult de 20 de secunde in acelasi loc.
Un alt lucru pe care il puteti face pentru a evita perioadele de nefunctionare si intarzierile, este sa aveti la indemana garnituri de rezerva. Daca identificati totusi rupturi sau crapaturi in ciuda masurilor de precautie de mai sus, veti putea fi pregatiti sa le schimbati rapid.
Chiar daca nu veti folosi ciocanul hidraulic JCB pe timpul iernii, trebuie sa aveti grija de el in aceasta perioada. Pe site-ul https://www.mechanicus.ro/contact/ primim multe cereri de reparatii picoane, in special primavara. La dezasamblare constatam de cele mai multe ori ca a patruns apa deteriorand pistonul sau cilindrul ciocanului hidraulic.
Pentru a evita astfel de daune trebuie sa acordati atentie depozitarii, evitand scurgeri la ciocanul hidraulic JCB. Este important sa depozitati un picon in pozitie verticala. Astfel, veti proteja garniturile si veti reduce la minim acumularea de umiditate.
De asemenea, ar fi ideal sa gasiti un spatiu de depozitat in interior. In plus, folosirea unui suport special va ajuta la pastrarea in bune conditii a ciocanului hidraulic. Daca nu aveti asa ceva puteti sa il sprijiniti de ceva solid si sa il legati in lanturi pentru siguranta.