Atunci cand folositi un ciocan hidraulic exista anumite greseli pe care le puteti face. De unele dintre ele este posibil nici sa nu va dati seama. Insa, acestea afecteaza piconul si in timp duc la defectarea sa mai repede decat ar fi cazul.
Ciocanele hidraulice sunt realizate din materiale rezistente si tratate pentru a preveni uzura, cum sunt de exemplu picoanele GB, dar asta nu inseamna ca sunt indestructibile. De aceea, v-am pregatit cateva informatii utile ca sa stiti ce greseli sa evitati atunci cand folositi un ciocan hidraulic.
Primul pas pe care trebuie sa il realizati corect este alegerea unui picon compatibil cu excavatorul pe care il veti folosi. Daca alegeti gresit nu mai conteaza daca urmatorii pasi sunt executati ca la carte, intrucat problemele nu vor intarzia sa apara.
Daca dimensiunea sau greutatea unui ciocan hidraulic nu este potrivita cu capacitatile de ridicare ale utilajului pot aparea grave defectiuni de ambele parti. Trebuie sa va asigurati de asemenea ca debitul hidraulic si de reducere a presiunii sunt setate corespunzator.
O alta greseala destul de des intalnita apare atunci cand un proiect necesita ca o parte sau toate accesoriile sa fie folosite sub apa. Daca nu folositi un kit subacvatic si un compresor de aer riscati sa avariati ciocanul hidraulic.
De multe ori operatorii aleg sa sparga betonul sau alt material dur chiar din mijloc. Pe langa faptul ca nu este deloc o metoda eficienta, exista si riscul de defectare a piconului, din cauza cantitatii excesive de caldura si de praf.
Metoda corecta de operare este de la colturi sau de la marginea materialului spre interior. Pentru un maxim de productivitate este de asemenea important sa nu spargeti prea mult in acelasi loc, mutand ciocanul hidraulic la fiecare 15-30 de secunde.
Poate suna amuzant, insa s-au intalnit situatii in care un ciocan hidraulic a fost folosit pentru greblat sau la manevrarea materialelor. Aceasta practica va avea drept urmari rupturi in mai multe parti ale piconului sau alte probleme grave.
Atat scurtele verificari inainte de fiecare utilizare, cat si inspectiile amanuntite realizate la intervale regulate nu ar trebui ignorate. Neintretinerea unui ciocan hidraulic este o greseala mai mare decat pare la prima vedere.
In primul rand trebuie sa va ganditi la siguranta dvs. si a celor din jur. Daca descoperiti componente avariate puteti evita accidentele. In plus, schimbarea la timp a pieselor avariate vor ajuta la prelungirea duratei de viata a piconului dvs.
Daca aveti de facut reparatii unui ciocan hidraulic ne puteti contacta pe https://www.mechanicus.ro/reparatii-ciocane-hidraulice/. Echipa noastra se poate deplasa la sediul dvs. pentru orice tip de interventie si va pune la dispozitie piese originale sau after-market, in functie de preferinte.
Tot in categoria intretinere necorespunzatoare intra si lipsa de lubrifiere. Un ciocan hidraulic are nevoie de ungere la fiecare doua-trei ore, sau chiar mai des in functie de utilizare. Daca aceasta sarcina nu este indeplinita, contactul metal pe metal va cauza uzura componentelor piconului.
Din fericire lucrurile evolueaza destul de repede in acest domeniu, asa ca exista varianta instalarii unui sistem de lubrifiere automat. Acesta poate fi montat direct pe picon sau pe excavator, usurand munca operatorului care nu va mai trebui sa il unga de mai multe ori pe zi.
Daca acordati atentie acestor greseli destul de intalnite veti reusi sa va desfasurati activitatea cat mai profitabil si in siguranta. Speram ca informatiile de mai sus va vor ajuta in viitoarele dvs. proiecte. Daca aveti nevoie de mai multe detalii sau aveti intrebari legate de utilizarea unui ciocan hidraulic nu ezitati sa ne contactati pe https://www.mechanicus.ro/.